KÜTAHYA / ŞAPHANE - Şaphane Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu

Değerli Velilerimiz ;

Evde kitap okuyan anne- baba ya da aile büyüklerine tanık olması, öğrencilerimizin kitaplara olan yolculuğunda güçlü bir rol model olacak, kitap dünyası içerisinde yer almasını kolaylaştıracaktır.Bu sebeple okulumuzda "Ailemle Okuyorum" kitap okuma projesi başlatıyoruz. Siz değerli velilerimizi öğrencilerimiz ile birlikte her akşam 20.00*20.30 saatleri arasında kitap okumaya davet ediyoruz.

Mrt

Kültürel değerlerimize dikkat çekmek amacıyla tarih öncesi dönemden başlayarak Türkiye Cumhuriyeti dönemine kadar fotoğraf , bilgi, belge ve eserlerin sergilenmekte olduğu Simav Kent Müzesi'ni 5.sınıf öğrencilerimiz Beden Eğitimi Öğretmenimiz Erhan DAĞDEVİREN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sevgül KARAYÖRÜK  rehberliğinde ziyaret ettiler.

Mrt

Kütahya'nın önemli Türk divan şairi ve tabiplerinden Hekim Sinan'ın hayatını öğrendik.Şair Şeyhi olarak da bilinen önemli bilim insanımızın da yakından ilgilendiği tıbbi aromatik bitkilere de dikkat çekmek amacıyla tüm öğrencilerimize bitki çayı ikramı yaptık.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nurgül ULUS 7.sınıflarımız ile birlikte aromatik yağlar hazırladılar.Hekim Sinan'ın hayatını öğrendikten sonra bir de öğrencilerimiz ile birlikte aromatik şifalı yağlar hazırlayarak konuyu pekiştirdik. Öğretmenimize ve öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

"EGEP"  projesi kapsamında tüm 8.sınıf şubelerimiz ve branş öğretmenlerimiz "Hekim Sinan Aromatik Bitkiler Köşesi " için bitki diktiler.

Mrt

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu "EGEP" projesi kapsamında "HEKİM SİNAN SERGİSİ" düzenledik. Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları aromatik bitkileri , aromatik yağları ve resimleri sergilediler.Değerli misafirlerimizi Hekim Sinan'ın hayatı ,aromatik bitkiler ve yağlar hakkında bilgilendirdiler. Sergimize katılarak bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Burhanettin YAVAŞİ'YE , Değerli Protokol Üyelerimize ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin KOZ'A teşekkür ederiz.

Kas

Yardımcı personellerimiz Adem ULUÇ ve Mehmet OVALI okulumuzun çevre düzenlemesi ve güzelleştirilmesi için çalışmalara başladılar.Emeklerinden dolayı mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Kas

"Shall we play a game " isimli etwinnig projemizin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında 3D sanal gerçeklik uygulaması ile fotoğraf çekimlerimizi gerçekleştirdik.

Kas

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Nurgül ULUS 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Atatürk Köşesi hazırlamıştır. Emeklerinden dolayı öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzun hazırlamış olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinlikler ile ilçemiz meydanında kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen başta okul müdürümüz Fatih KÖSE,değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ; katılımları ile bizi onurlandıran başta İlçe Kaymakamımız Burhanettin YAVAŞİ olmak üzere tüm protokol üyelerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin görsel sanatlar öğretmenimizin rehberliğinde hazırlamış oldukları "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" temalı resim sergimizi okulda açtık.

Ekm

"CAMİYE VEFA" temalı kompozisyon ve resim yarışmasına katılan öğrencilere ödülleri verildi. Şaphane İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezinde pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen ödül töreninde, İlçe Müftümüz Salim ÜZÜLMEZ dereceye giren öğrencilere ve yarışmaya katılım sağlayan diğer öğrencilere ödüllerini takdim etti.   TDV Şaphane Şubesi tarafından kendi kategorisinde birinci olanlara 200 TL, ikinci olanlara 150 TL, üçüncü olanlarada 100 TL ve yarışmaya katılan diğer tüm öğrencilere 50'şer TL para ödülü ile Diyanet İşleri Başkanlığımız Yayınlarından bazı kitaplar hediye edildi.   Ortaokullar arası resim yarışmasında İlçe birincisi olan Okulumuz öğrencisi Elif Naz ONUR İl elemelerinde ilçemizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.    Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, İlçemizi temsil etmeye hak kazanan öğrencilerimize başarılar dileriz.